Het gaat baie goed
Het is vrijdagmiddag en we zijn net terug van een twee daagse rit naar Mariental, met een overnachting in een oud nonnen verblijf. Een niet al te grote plaats zo’n 250km ten zuiden van Windhoek. Eindeloos rijden over de goed geasfalteerde maar zeer gevaarlijke wegen. Omdat het héél rustig is op de weg rijd iedereen knoerthard, ze zijn daarom heel snel bij je. Je rijd tijdens deze rit langs de Kalahari woestijn en we genieten van de enorme vergezichten, de eindeloze savanne, de rondspringende apen en de veel te magere koeien.
In Mariental is een “learning community”. Dit is een soort van bijbelstudie groep al dan niet aangestuurd door een pastor of iemand met ervaring en kennis van de bijbel. Dit is het onderdeel van de Nets, de evangelische school waarvoor wij hier zijn. Met name is het onze opdracht om te onderzoeken of het afstandsonderwijs functioneert, wat de behoefte is en hoe we dit onderdeel financieel gezond kunnen krijgen.
Afgelopen dagen hebben we al best wat docenten en stafleden van de Nets gesproken en ook lessen bijgewoond. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van de gehele school en de problematiek die er is. We zijn onze puzzelstukjes aan het verzamelen zullen we maar zeggen.
We tuffen met onze Nets auto door het drukke Windhoek, eten tot ‘s avonds laat van de braai met echte Afrikanen en proberen ons zelfs de Afrikaanse taal machtig te maken. Dat gaat nog niet baie goed, oftewel dat gaat nog niet heel goed. Toch lijkt het wel op elkaar, als we allemaal goed onze best doen kunnen we elkaar verstaan, anders gaan we in het Engels verder.
We zijn zojuist verhuisd naar een ander appartement en genieten enorm van de rust en vrijheid die we toch wel nodig hebben. Je leeft en werkt hier toch wel buiten je comfort zone, spreekt de hele dag een andere taal en trekt veel op met mensen die je niet kent maar veel van je verlangen.
Ook fijn om zo nu en dan onze kids te bellen en te horen wat hen bezig houd. Christel is druk met haar opleiding en ze vind het fijn om dan ff te kunnen sparren, Arjen mocht weer heerlijk de oceaan over naar Panama en Janine doet mooi werk in Kenia.
Komend weekend staat er toch nog wel wat op de planning maar zullen we ook proberen te genieten van het geweldig mooie Namibië.
Bedankt voor het lezen en alvast een fijn weekend
Jolanda en Govert
Weer een hele ervaring rijker. Mooi omschreven.
Wat een internationaal gezin zijn jullie toch...heel erg leuk dat de kids ook hun dromen kunnen waarmaken
Zo te lezen zijn jullie goed bezig
Hopelijk gaat het met de talen nog komen
Veel suc6 nog en veel plezier
Leuk om met jullie ‘mee te reizen’ en veel succes met de ‘puzzelstukjes’!
Fijn dat jullie nu een mooie rustige plek hebben om even bij te komen na die enerverende dagen om ook steeds weer bij te tanken voor de volgende dag…sterkte en geniet!🌺
Succes met puzzelen, maar probeer eerst alle puzzelstukjes te vinden. Maar geniet ook van de omgeving.